Du kan altid ringe/skrive på; 21621775 for at få en tid i vores showroom.

Om Frk. Kjole

Hvem er Frk. Kjole?

Kæreste du

Tak, for at du besøger min side. Jeg vil her give dig et lille indblik i mig, mit liv og historien bag min lille Frøken Kjole. 

Jeg er gift på 22. år med Johny, der er selvstændig elektriker, og sammen har vi fire fantastiske, skøre og skæve unger (ADHD, ADD, AST og PTSD). I vores hjem er der derfor højt til loftet, stor rummelighed og masser af kærlighed. Vores overlevelsesstrategi er en høj grad af selvironi og en endnu større grad af humor. Min livsfilosofi er, at livet skal leves, mærkes og udforskes.

Jeg er uddannet folkeskolelærer, fysiologisk massør og japansk faceliftning. Zumbainstruktør kan jeg også prale af at være. Ja, jeg får penge for at ryste røv. I mit arbejde med kvinder i alle aldre, lige fra helt unge piger i ungdomsklubregi til zumbadansende pensionister, har jeg erfaret, at vi alle er forfængelige.

Vi vil alle gerne fremstå bedst muligt, uanset hvor vi befinder os, hvad vi kommer fra, og hvor i livet vi er.

Min tilgang er derfor, at når nu vi er forfængelige, kan vi lige så godt stå ved det. Vi skal lege og udfordre forfængeligheden, bruge den og derved få det bedste frem i os selv og andre. Ud fra denne filosofi kom Frk. Kjole til verden.

Jeg vil skabe et rum, hvor der er plads til alle kvinder, uanset størrelse og forskellighed. Alle kvinder er smukke i kraft af deres forskellighed, og det vil jeg være med til at fremhæve.

At det lige blev til Frk. Kjole, er noget, der kom snigende ind i mit liv. Efter at jeg blev 40, opdagede jeg glæden ved kjoler – at kunne tage en finurlig, farverig og glad kjole på, især til hverdag, kunne bare noget. Kjoler blev min hobby, og jeg opdagede, at mine kjoler kunne vende en rigtig møgdag til en skøn dag. Kort sagt. Kjolerne blev min medicin til en møgdag.

Hånden på hjertet. Mine kjoler var jo ikke mirakelkjoler. Manden bliver ikke mindre irriterende, ungerne begyndte ikke pludselig at høre efter, banklånet forsvandt ikke, og sex blev ikke mere mind-blowing. Jeg ville ønske, at sådan noget tøj fandtes, men nej. Til gengæld lagde jeg mærke til, at alt blev lidt mere overskueligt, når jeg ubevidst rankede ryggen i en af mine kjoler. Så følte jeg mig pludselig stærkere. Verden blev med ét lysere og sjovere, og det var som om, at min eksistens var mere berettiget. Jeg opdagede, at omverdenen blev meget mere imødekommende.  Mine kjoler var samtaleemne og samtalestarter, sådan er det stadig, og jeg elsker det.

Jeg blev selvstændig, da min mand gav mig et kærligt puf. Han fik sin revisor til at ringe til mig, og hun startede med at sige: Hej, din mand siger, at vi lige skal åbne et firma for dig. Der stod jeg, en frostklar dag i februar, ude i haven, og byggede snemand med mine unger og hund.

Lige dér kom lille Frk. Kjole til verden.

Mit logo har mange betydninger, og det hele giver mening i mit liv.

Træet er inspireret af livets træ, Yggdrasil. Udover dets åndelige betydning symboliserer livets træ et langt liv, visdom og styrke. Det symboliserer også genfødsel pga. træets evne til at lade gamle blade falde til efteråret, for derefter igen at spire ved forårets ankomst.

I fortællingen om livstræet er der også et lille egern, der hedder Ratatosk. Det lille egern har dobbelt betydning og en stor plads i mit hjerte. Egernet piler op og ned ad træets mægtige stamme og bringer nyheder og ukvemsord mellem træets dyr. Egernet har en særlig betydning for alle os med ADHD, da det er et symbol på alle de afledninger, vi oplever på en dag, og på alle de finurlige krumspring, vores hjerner laver. Egernet er derfor en perfekt beskrivelse af, hvordan mit liv leves.

Midt i dette træ bor Frk. Kjole. Hun er bevidst lavet med skæve bryster og stritrumpe. Hun er karikeret og sjov, og hun hviler i sig selv med sin uperfekte perfekte kvindekrop. Drømmen er, at hun skal huske os alle sammen på, at vi skal turde at stå ved os selv, have det sjovt, drømme stort, og at alt ikke skal være så perfekt og alvorligt. Frk. Kjole laver selv sit eget tryllestøv, og når hun kan, kan vi også.

"I like my money where i can see it,
hanging in my closet"

Scroll to Top

Halloween

Vi fejrer Halloween 🎃

I få 25 % på alt tøj, som har noget orange på og som ikke er nedsat i forvejen, ved at skrive i rabatfeltet:  halloween

Det gælder til og med d. 6 november.